food blog, recipes, vegan recipes

5-Tips to β“‹πšŽπšπšŠπš—πš’πš£πšŽ πŸ…ΈπŸ†ƒ

Last week on IG Live Brandon and I affectionately shared the 5 tips for going vegan. As promised, I am sharing them here on the blog!

1. Look at all your meals with a vegan eye!

I Cook daily and what helps me to create vegan goodness, is simply looking at food and see the possibility. For instance, if I see a meal that has crab I see Jackfruit or if it has chicken I see Tofu! See what it can be instead of what it is. Possibilty within perspective.

2. Bring on the Textures… Time for New Flava on your plate 😎

As a person who is very particular about texture and flavors, I must say that food results depend largely on textures and knowledge of different flavors. I challenge you to question your dinner guests ( or family ) to describe what made the meal taste great. I assure you the responses will not be about meat or dairy. You will get β€œoh is was creamy, juicy, crisp, etc” … insert your favorite foodie adjectives πŸ˜‹ Mainly, this is the case because the textures and flavors make a meal memorable and tasty. Because we want crispy β€œChik’n” not soggy seitan …

3. We all got choices … IJS

In 2021 there is literally a Vegan substitute for everything. You can go to any aisle and find a vegan version of your favorite things. With a plant-based diet becoming more popular and sustainable many companies are jumping on the bandwagon with veganized versions of your all time favorite foods. I do recommend limiting these items to treats because… too much of a good thing, is a thing. Get creative ☺️ try to use plants often.

4. πŸ—£Practice … All those other meals were practice πŸ€·πŸ½β€β™€οΈ

We all know practice makes perfect. You may have to commit to some trial and error to get the desired results. I’ve learned so much about working with plant-based meats and cheeses with hacks and cooking tips that work. Literally practice is how my blog was born. Playing with ingredients, textures, and flavors is my favorite past time. I actually have a thing where I look for recipes that are not plant-based and set out to veganize them… it’s like a rush for me. I also love practicing with old favorites!

5. Positive Outlook = Positive Results

The most important ingredient in a veganized recipe is the outlook. I try not to refer to plant-based ingredients as Fake or Faux. Instead I use a different term like chicken-less or beef-less. When using terms like the aforementioned it creates a negative connotation that signifies that it’s missing something or inadequate in some way. Change your perspective and change your outcome. The mindset weighs heavy on your ability to stick with it and enjoy.

Today I’m leaving you guys with my sister-in-love’s coveted Skillet Apple Pie we β“‹πšŽπšπšŠπš—πš’πš£πšŽ πŸ…ΈπŸ†ƒ. So, in our live last we I shared how this was a favorite of my husband and I. This pie is a treat! I’m sure your family will love it β™₯️ This also shows how some will support your journey in a big way πŸ€—

Be sure to tune in every Wednesday on IG Live @iamcryscarey at 8:30PM EST. Candid Convos w/The Carey’s

Love, and Veggies ✌🏾β™₯️🌱 -Crys

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s